Parket en Stad Brussel willen 'cannabisjacht' verbieden

20181122_cannabis
© Cannabis Social Club
© Cannabis Social Club
Updated: 13-04-2019 - 14:01

In het Ter Kamerenbos zou op 20 april een 'schattenjacht' plaatsvinden met verschillende zakjes CBD-cannabis als inzet. Dat is cannabis zonder de verdovende stoffen. Het parket opent in ieder geval een onderzoek wegens “aanzetten tot het gebruik van verdovende middelen in groep." Ook de Stad Brussel wil de wedstrijd verbieden.

De 'cannabisjacht' wordt georganiseerd door de Cannabis Social Club Brussels, die vijftig zakjes met in totaal honderd gram CBD-cannabis zal verstoppen. Deelnemers kunnen ernaar op zoek via een app.

Naar aanleiding van de aankondiging van de 'cannabisjacht' heeft het Brussels parket nu een onderzoek geopend wegens aanzetten tot het gebruik van verdovende middelen in groep. "Het aanzetten tot cannabisgebruik is illegaal. Personen die zich hieraan wagen riskeren gevangenisstraffen die kunnen oplopen tot twintig jaar opsluiting", aldus Stéphanie Lagasse van het Brussels parket.

Daarnaast verduidelijkt het parket dat de verkoop van cannabiol misschien niet onderworpen is aan de wetten over de handel in verdovende middelen; maar wel aan verschillende wetten in verband met de volksgezondheid en de fiscaliteit.

Geen goedkeuring

De Stad Brussel verleent evenmin haar goedkeuring en wil de actie verbieden, zo bevestigt het kabinet van burgemeester Philippe Close aan Het Laatste Nieuws. “We nemen akte van de beslissing van het parket”, zegt woordvoerster Wafaa Hammich. “Het gaat hier om de promotie van verdovende middelen en daarom willen we dit verbieden.”

Volgens de organisatoren, die pleiten voor de legalisering, zal de 'cannabisjacht' plaatsvinden op een privéplek. Tegelijkertijd vindt wel de Brussels Cannabis Day plaats in het Ter Kamerenbos.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?