Parket opent onderzoek naar Grote Moskee

© PhotoNews
| De Grote Moskee Brussel in het Jubelpark is omstreden. Het parket is nu een onderzoek gestart tegen inbreuken op de antiracisme- en antidiscriminatiewetgeving na een rapport over haatdragende imamopleidingsboeken.

Na de politiek neemt ook het parket de Grote Moskee van Brussel onder de loep. Dat is een opsporingsonderzoek gestart, zo bevestigt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een parlementaire vraag van N-VA-fractieleider Peter De Roover. Dat berichten de kranten Het Nieuwsblad en De Standaard donderdag.

In een nota die in mei uitlekte, waarschuwde het OCAD, het Coördinatieorgaan voor Analyse van de Terreurdreiging, al voor de imamopleiding in de Grote Moskee. Het wees op opleidingsboeken die op­roepen tot haat tegen joden, on­gelovigen en holebi's.

Het Brussels parket is nu een opsporingsonderzoek gestart, zo bevestigt Geens. Als het parket inbreuken op de antiracisme- en antidiscriminatiewetgeving vaststelt, dan volgt een vervolging.

De Roover is tevreden dat het parket werk maakt van de situatie. Hij waarschuwt ervoor dat het materiaal ook nog elders in moskeeën en gevangenissen circuleert.

"Mensen van de moslimgemeenschap die op zulke haatpropaganda stoten, stappen het best naar de parketten, zodat die hun werk kunnen doen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?