Partena Sint-Gillis ontvangt enveloppe met verdacht poeder

HD
© BRUZZ - Belga
20/05/2020
Updated: 21/05/2020 09.40u

In een Partenamut-kantoor in Sint-Gillis is woensdag een verdachte enveloppe aangetroffen. Die bleek uiteindelijk geen toxische of gevaarlijke stoffen te bevatten. Dat meldt de lokale politie Brussel Zuid.

Een medewerkster van het kantoor aan de Waterloosesteenweg had de enveloppe woensdagochtend omstreeks 09.30 uur ontvangen maar had hem niet meteen geopend. Pas rond 12.00 uur had ze dat gedaan en gezien dat er een poeder in zat, maar zelfs op dat moment had ze niet de politie verwittigd. Pas omstreeks 15.25 uur, nadat ze er met haar partner over had gesproken en die haar had aangeraden de hulpdiensten te verwittigen, stapte ze naar de kantoordirecteur, die vervolgens de politie op de hoogte bracht.

Die kwam meteen ter plaatse, stelde een veiligheidszone in en liet de Civiele Bescherming ter plaatse komen. De kantoormedewerkster werd volledig ontsmet, waarna ze naar huis kon gaan, maar het kantoor werd afgesloten in afwachting van de analyse van het product.

Uit de eerste analyse bleek dat het niet om anthrax of een ander chemisch, biologisch of bacteriologisch middel ging maar vermoedelijk om een mengeling van plaaster en kalk. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen maar omstreeks 19.15 uur werd alvast de veiligheidsperimeter opgeheven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Samenleving , brandweer Brussel , civiele bescherming

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni