onderzoekscommissie Samusocial Pascale Peraïta hoorzitting voormalig voorzitster Brusselse OCMW

| Pascale Peraïta dagvaardt zowel de vzw Samusocial als de GGC, die volgens haar aangedrongen hebben op het ontslag.

Peraïta eist 280.000 euro ontslagvergoeding van Samusocial

© Belga
20/03/2018

Pascale Peraïta stapt naar de arbeidsrechter om haar ontslag bij Samusocial aan te vechten. De voormalige directrice van de Brusselse daklozenorganisatie eist 280.000 euro ontslagvergoeding voor de duur van haar contract tussen 2001 en 2017.

Dat schrijven L'Echo en De Tijd dinsdag.

Peraïta en ex-burgemeester Yvan Mayeur (PS) waren de spil in het Samusocial-schandaal. Beiden moesten vorig jaar ontslag nemen nadat aan het licht was gekomen dat ze zich persoonlijk hadden verrijkt met geld dat voor de daklozen bedoeld was, verschillende bestuurders bij de daklozenorganisatie kregen erg hoge vergoedingen.

Peraïta nam zelf ontslag als bestuurster van de organisatie, maar wilde daarna terugkeren als directrice van Samusocial. Ze was namelijk op verlof zonder wedde. Daar stak de organisatie een stokje voor door haar te ontslaan als directrice.

De ex-directrice dagvaardt nu zowel de vzw Samusocial als de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie (ggc), die volgens haar bij Samusocial op haar ontslag hebben aangedrongen.

Een speciale onderzoekscommissie van het Brussels Parlement rondde enkele weken geleden haar werkzaamheden over de affaire af. Het rapport eist de teruggave van 110.000 euro zitpenningen die Peraïta en Mayeur onterecht bij Samusocial opstreken.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Samusocial , Yvan Mayeur , Pasale Peraïta

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni