Jean-Pierre Bruneau, die begin januari zijn restaurant in Ganshoren sluit, heeft een akkoord bereikt met zijn personeel. Omdat er nog geen koper is gevonden, zijn zij bereid het gebouw te huren en het restaurant voort te zetten. Onder welke naam dat zal gebeuren is nog niet duidelijk.

Dat meldt de 74-jarige chef-kok zelf in een interview met de krant De Tijd.

Twee weken geleden verloor Bruneau zijn laatste Michelinster. Dat is een gebruikelijke procedure bij een nakende sluiting. Bruneau kondigde in juli immers aan dat hij zijn zaak in januari, na 42 jaar, definitief stopzet.

‘Ik ben ontmoedigd door de administratieve rompslomp en de hoge personeelskosten", zegt hij daarover nu in De Tijd. "Ik heb lang goed mijn boterham verdiend, maar de jongste jaren was het moeilijk nog rendabel te zijn en ook steeds lastiger om goed personeel te vinden. De concurrentie van goedkopere brasserieën werd alleen maar sterker. Ik heb ook jarenlang tevergeefs naar een overnemer gezocht."

Personeel huurt restaurant
Ook al is die overnemer er nog altijd niet, het restaurant is voorlopig wel gered. Bruneau heeft immers net een overeenkomst gesloten met zijn personeel. "Ze zijn bereid het gebouw van me te huren en het restaurant voort te zetten. In welke vorm dat zal gebeuren en of dat nog onder de naam Bruneau zal zijn, is nog niet duidelijk. Mogelijk gaat het restaurant een maand dicht om een en ander te herorganiseren."

De chef-kok wil gerust als het nodig is nog af en toe eens bijspringen, laat hij weten. Hij is daarnaast ook gepolst als consultant door een paar restaurants en clubs.’

Zo krijgt het legendarische Brusselse toprestaurant alsnog een tweede leven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren, Samenleving, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni