Petitie om cafetaria open te houden verzamelt honderden handtekeningen

NL
© BRUZZ
12/10/2022

La Cafèt’ in het Roodebeekpark in Sint-Lambrechts-Woluwe is een tijdelijk project dat op 15 november verplicht afloopt. Uitbater Michel Poniris wil er evenwel een permanente ruimte van maken, maar een antwoord van de gemeente blijft uit. “Kinderen willen hun verjaardag hier vieren, maar ik kan hen nog altijd geen zekerheid geven.”

Begin dit jaar lanceerde de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe een projectoproep om het leegstaande paviljoen in het Roodebeekpark uit te baten. Poniris’ project won. Sinds 1 mei baat hij er La Cafèt’ uit, een gezellig pannenkoeken- en speelhuis dat een populaire locatie is voor verjaardagsfeestjes van kinderen uit de wijk.

Het project was voorzien om te sluiten op 15 november, maar door het grote succes wil Poniris nog zeker tot 7 december openblijven. “Ik heb al reservaties ontvangen voor verjaardagsfeestjes na 15 november en het Sinterklaasfeest komt eraan”, zegt Poniris, “maar ik kan mijn klanten geen antwoord geven omdat de gemeente er lang over doet om een beslissing te nemen. Jammer, het initiatief kwam destijds van de gemeente, maar nu is er totaal geen aandacht meer voor.”

Wachten op antwoord

Al in augustus stuurde Poniris een mail naar burgemeester Olivier Maingain (DéFI) met de vraag om een verlenging, maar hij moest drie weken op een antwoord wachten. “Dat antwoord was ook heel vaag en helemaal geen beslissing,” zegt Poniris. In september startte hij een petitie tegen de sluiting van het project. Intussen hebben al 285 mensen de petitie ondertekend. “De gemeente heeft beloofd dat ze ten laatste volgende week een beslissing nemen.”

“Klanten hebben zelf spontaan mails gestuurd naar Maingain met de vraag of La Cafèt’ open kan blijven. Er is in de buurt dus zeker vraag naar,” zegt Poniris. “De zaak is gericht op gezinnen met kinderen tussen de 3 en de 7. In de winter zullen ze hier ook een warme chocolademelk kunnen drinken, een pannenkoek eten of gezelschapsspelletjes spelen.”

Burgemeester Maingain was niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Samenleving , La Cafet' , Michel Poniris , Olivier Maingain , roodebeekpark

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni