Platform Pentagone houdt protestactie tegen 'miniring' en parkings

© brusselnieuws.be
28/06/2015

Een 100-tal betogers van Platform Pentagone, dat verschillende verenigingen, handelaars en bewoners van Brussel bij elkaar brengt, protesteerde vanmiddag tegen het nieuwe circulatieplan. 'Wacht maar tot in september de chaos compleet is', viel er te horen.

Ze trokken rond de middag met een optocht van de hoek Vlaamsesteenweg/Leon Lepagestraat naar het De Brouckèreplein.

De groep, waartoe onder meer ARAU, Inter-Environnement Bruxelles en de Nederlandstalige tegenhanger Bral en een aantal wijkcomités behoren, werd vorig jaar opgericht om de krachten van verschillende belangengroepen te bundelen.

Platform Pentagone is vóór een voetgangerszone in het centrum, maar tegen wat ze de ‘miniring’ noemen, en tegen de voorziene nieuwe parkings in het centrum. Ze wijzen erop dat de Brusselse Vijfhoek al 34 openbare parkings telt, wat goed is voor bijna 20.000 plaatsen.

De groep noemt de voetgangerszone ‘een vergiftigd geschenk’ en tempert de feeststemming. "Natuurlijk zijn de mensen nu tevreden. Maar, we zullen wel zien als het verkeer in september opnieuw op gang komt. De chaos zal compleet zijn", luidt het bij het Platform.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni