Politie belooft nieuwe acties als akkoord met Verlinden uitblijft

© Mario Thys via Twitter
| Militanten van de politievakbonden onderweg naar de luchthaven.

De politievakbonden en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zijn woensdag na drie uur onderhandelen uit elkaar gegaan zonder een akkoord te bereiken. De bonden verwachten een nieuw voorstel en sluiten nieuwe acties later volgende week niet uit.

De politievakbonden NSPV, VSOA, ACV Politie en ACOD voeren al weken onderhandelingen met minister Verlinden en hebben ook al diverse acties ondernomen. Ze willen een aanzienlijke loonsverhoging en een herziening van de eindeloopbaanregeling. 

Ook woensdag zaten de bonden opnieuw samen met Verlinden. "Na een onderhandeling van meer dan drie uur hebben alle leden van het gemeenschappelijk vakbondsfront beslist dat de minister terug naar het kernkabinet moet," luidt het na afloop bij de bonden. "Aangezien het budget en dus ook haar voorstel volstrekt ontoereikend zijn, moet de minister de nodige middelen vragen aan de kern. Het huidige voorstel voldoet niet aan onze verwachtingen."   

Een nieuwe onderhandeling tussen beide partijen vindt volgende week dinsdag plaats. De bonden benadrukken dat ze die onderhandeling alle kansen willen geven en schorten de acties tot dinsdag op. "Als er dinsdag geen nieuw en toereikend voorstel op tafel komt, plannen we zeker nieuwe acties," luidt het bij de bonden. 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?