De politie gebruikt in Brussel steeds vaker drones voor controle-opdrachten, zoals hier in Ter Kamerenbos in maart 2020 tijdens de coronacrisis

| Politiekorpschef Olivier Slosse zegt wel drones te hebben ingezet tijdens de coronacrisis om onder andere boodschappen te verspreiden onder de bevolking.

Politie Brussel Hoofdstad-Elsene zal geen drones inzetten voor controle coronamaatregelen

ZM
© BRUZZ
11/12/2020

Politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene is niet van plan om drones in te schakelen om te controleren of Brusselaars zich wel aan de coronamaatregelen houden tijdens de feestperiode. Dat bevestigt politiecommissaris Olivier Slosse.

Verschillende politiekorpsen over heel het land hebben aangekondigd drones te gebruiken om de coronamaatregelen te controleren. Zo zou het vuurwerk- en samenscholingsverbod bijvoorbeeld makkelijk gehandhaafd kunnen worden. Veel mensen zien hierin een schending van de privacy, zo blijkt uit kritische reacties op (sociale) media.

De politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene laat weten niet te zullen meegaan in dit idee: “We zijn niet van plan om drones in te schakelen voor detectie, met warmtecamera’s en dergelijke. We zien daar de meerwaarde niet van in en vinden de bestaande tools op dit moment voldoende”, zegt Slosse.

Wel voegt de korpschef toe dat diezelfde drones ingezet kunnen worden als er op oudejaarsavond bijvoorbeeld manifestaties of grote onregelmatigheden zouden plaatsvinden.

Voor de andere Brusselse politiezones is nog niet helemaal duidelijk of er al dan niet drones zullen ingezet worden voor detectie. Zo zal politiezone Zuid in de loop van volgende week zijn plannen voor oudjaar meedelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , drones , oudejaarsavond

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni