Politie Brussel-Noord deelt 70 PV's uit voor niet naleven coronamaatregelen

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

De politiezone Brussel-Noord heeft sinds woensdag al 70 PV's uitgedeeld aan mensen die de verstrengde coronamaatregelen niet naleefden. 20 van de 70 PV's zijn uitgedeeld op het Liedtsplein.

"De PV's werden vooral uitgedeeld aan voetgangers die geen mondmasker droegen," klinkt het bij de woordvoerster van de politiezone Brussel-Noord. "Maar we deelden ook boetes uit aan mensen die hun mondmasker slecht droegen, (met de neus vrij, het equivalent van geen mondmasker, red.) handelaars die te weinig sanitaire voorzorgsmaatregelen hadden getroffen en mensen die de social distancing niet respecteerden." 20 van de 70 PV's werden uitgedeeld aan het Liedtsplein.

Bij de politie van Brussel Hoofdstad Elsene pakken ze het anders aan: "Wij sensibiliseren voorlopig nog in onze zone rond de nieuwe mondmaskerplicht," klinkt het bij politiewoordvoerster Ilse Vande Keere. "In de Stad Brussel is de zone waar het mondkapje verplicht is woensdag nog serieus uitgebreid. Mensen moeten het nog gewoon worden. Wij geven hen dus nog een paar dagen respijt voor we boetes gaan uitdelen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?