Politie Brussel-Noord neemt voertuigen in beslag van twee snelheidsduivels

© Politiezone Brussel-Noord

In drie dagen tijd moest de politie van de zone Brussel Noord twee keer ingrijpen toen automobilisten met overdreven snelheid voetgangers in gevaar brachten. De twee auto’s zijn in beslag genomen.

De eerste snelheidsovertreding vond plaats op 1 februari. “Een automobilist van 23 jaar reed met een Chevrolet aan overdreven snelheid in de Aarschotstraat in Schaarbeek,” klinkt het bij de politie. “In de wagen zaten nog twee andere passagiers. Het agressieve rijgedrag van de bestuurder bestond uit het maken van piepende geluiden met zijn autobanden in combinatie met een brullende motor. Hierdoor verloor hij meermaals de controle over zijn wagen en bracht hij verschillende weggebruikers en een politie-inspecteur ter plaatse in gevaar.” Het voertuig is voor vijf dagen in beslag genomen en er werd een PV opgesteld.

De tweede aanhouding vond plaats op maandag 3 februari. “De bestuurder reed met een Peugeot met Franse nummeplaat aan ongewone snelheid en was aan het driften,” klinkt het nog bij de politie. “De bestuurder veroorzaakte bijna een ongeluk en bracht meerdere voetgangers in gevaar.” Ook deze wagen werd in beslag genomen en er werd een PV opgesteld. "De verkeersveiligheid is een prioriteit van de politiezone Brussel Noord.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?