Politie richt taskforce op om daders oudejaarsnacht te identificeren

© BRUZZ

De Brusselse politie zal een taskforce oprichten om de daders te identificeren van de brandstichtingen tijdens oudejaarsnacht, dat meldt het Brusselse parket. Van alle personen die gerechtelijk werden opgepakt, werden er uiteindelijk zes ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. “Het gaat vooral om mensen die verdacht worden van diefstal.”

De politie pakte tijdens de nacht van 31 december op 1 januari meer dan 200 mensen op. Het ging om 185 administratieve en 26 gerechtelijke arrestaties. Zes van die laatsten werden ter beschikking gesteld van het parket.

“Drie van hen zullen via snelrecht worden vervolgd voor diefstal”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “Bij de andere zaken gaat het onder andere om intrafamiliaal geweld. Natuurlijk is de politie op zoek naar de daders van de verschillende brandstichtingen en andere feiten waarbij er vernielingen werden aangebracht. Er is een uitgebreid cameraonderzoek bezig en de politie heeft een taskforce opgericht om alles te onderzoeken. Ook de hulp van het publiek zal worden ingeschakeld om beelden door te sturen.”

De Brusselse politie vraagt iedereen die beelden heeft van de daders die tijdens de oudejaarsnacht in Brussel vernielingen hebben aangebracht, contact op te nemen met de politie. Per politiezone is er een coördinator aangesteld, alsook bij de federale politie. “Zowel aan bedrijven, burgers als media vragen we om beelden door te sturen naar info@polbru.be”, klinkt het bij de politie.

Na de vele arrestaties tijdens oudejaarsnacht werd overdag een minderjarige opgepakt die zou hebben ingebroken in zeven chalets op de kerstmarkt in Brussel. De tiener werd na verhoor ter beschikking gesteld van het parket.

Gewonden

Tijdens oudejaarsavond raakte een 21-jarige man zonder papieren zwaargewond. Hij werd vlakbij metrostation Beekkant in het been gestoken na een woordenwisseling. Op camerabeelden was te zien hoe hij nadien het station binnenstrompelde en in elkaar zakte. Hij verloor veel bloed maar zou niet in levensgevaar verkeren.

Twee agenten van de zone Zuid raakten lichtgewond nadat ze vuurwerk op zich gekregen hadden. Ze konden na verzorging hun werk voortzetten. Een agent van de zone Noord werd dan weer het slachtoffer van een licht arbeidsongeval nadat een politiehond hem gebeten had.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?