© Stefaan Meerbergen via Twitter | De politie vlakbij Zwarte Vijvers in Molenbeek op oudejaarsnacht

Close en politie: 'Alcohol is grote boosdoener op oudejaar'

© BRUZZ
02/01/2020

Volgens de burgemeester van Brussel-Stad, Philippe Close, en de woordvoerder van de Brusselse politie, Olivier Slosse, is alcohol een belangrijke oorzaak van de incidenten tijdens oudejaarsnacht. Volgens Close hebben de daders niet één bepaald profiel.

In sommige Brusselse wijken verliep oudejaarsnacht ook dit jaar woelig. De politie arresteerde meer dan 200 mensen, voornamelijk voor openbaar dronkenschap en het verstoren van de openbare orde. Daarnaast werden ongeveer tachtig vuilnisbakken en een twintigtal wagens in brand gestoken.

"De meeste mensen weten hoe je moet feesten, maar jammer genoeg tonen sommigen zich hardleers. Ze weigeren het te snappen", reageert burgemeester van de Stad Brussel Philippe Close (PS) in De Standaard.

Volgens Close is er niet één bepaald profiel van de Brusselse amokmakers, maar is alcohol wel een veelvoorkomende oorzaak. "Alcohol is de grote boosdoener", zeggen zowel Close als Olivier Slosse, de woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

"We zien dat de hoeveelheid politieagenten in het straatbeeld een invloed heeft", zegt Close nog. "Alleen al hun aanwezigheid kan de boel kalmeren." Volgens minister van Binnenlandse Zaken De Crem (CD&V) waren er dit jaar dubbel zo veel agenten op straat in Brussel. Die werden allemaal aangestuurd door de korpschef van de politiezone Brussel-Hoofdstad, een primeur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel-Stad, Samenleving, oudejaarsnacht, oudejaarsavond, Philippe Close, politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene, Olivier Slosse

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie