Politie rijdt minderjarige dood

TDN
© Chris Verhaeghe - BRUZZ
21/08/2019
Updated: 21/08/2019 12.28u

De jongen werd aangereden toen hij via de Ravensteingalerij de Kantersteen opliep.

Een zeventienjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen bij een politie-interventie. De minderjarige werd aan het Centraal Station aangereden door een politievoertuig terwijl hij de straat overstak. Het slachtoffer zou zelf op de vlucht zijn geweest voor een andere politieploeg.

Het ongeval gebeurde dinsdagavond iets voor middernacht. Een politieploeg was onderweg om een bende dieven te onderscheppen. Ter hoogte van de Ravensteingalerij aan het Centraal Station reden agenten met hun voertuig in op de zeventienjarige, die de straat overstak. Het is voorlopig niet duidelijk of hij dat deed via het zebrapad.

Zelf op de vlucht

"De politiemensen hebben hem nog proberen te reanimeren en ook een MUG-team is ter plaatse gekomen, maar dat heeft niet meer mogen baten", bevestigt commissaris Olivier Slosse van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene. De politiecommissaris betuigt zijn medeleven aan de familie van het slachtoffer. De betrokken politiemensen werden opgevangen door het stressteam van de politie.

Er is een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van het dodelijk ongeval. "Het onderzoek is in handen van het parket en wordt uitgevoerd door een andere politiezone (Brussel-Noord, red.), om de neutraliteit te vrijwaren", aldus de commissaris. Het slachtoffer is intussen geïdentificeerd en de familie op de hoogte gebracht. Op het moment van de aanrijding was de jongeman zelf op de vlucht voor een controle, bevestigt het Brussels parket.

Drugscontrole aan Kunstberg

"De politie controleerde aan de Kunstberg, omdat er de laatste tijd een grote toename was van drugsfeiten in het park", legt parketwoordvoerster Willemien Baert uit. Toen agenten de identiteit van de jongeman wilden nagaan, nam het slachtoffer de benen. "Hij werd achtervolgd door twee politiemensen doorheen de Ravensteingalerij en aangereden op de Kantersteen door een wagen van de anti-agressiebrigade.”

De technische recherche en een wetsdokter en een verkeersdeskundige zijn ter plaatse gestuurd door het parket. Het onderzoek loopt verder om de precieze omstandigheden te achterhalen. Zo moet bekeken worden of het zwaailicht en de sirene van het politievoertuig op stonden. De camerabeelden uit de buurt worden geanalyseerd en verschillende getuigen worden nog verhoord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Brussel-Centraal, centraal station, Olivier Slosse, politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni