Politie verwacht tot 25.000 mensen voor Klimaatmars

© Climate Express
| (archiefbeeld)

Op de Klimaatmars van zondag worden tussen 20.000 en 25.000 betogers verwacht, meldt de politie Brussel Hoofdstad-Elsene woensdag in een mededeling. Die verwacht aanzienlijke verkeersproblemen, en roept op om niet met de wagen, tram of bus naar het stadscentrum te komen.

Vanaf elf uur zullen de betogers verzamelen in de buurt van het station Brussel-Noord, waar de mars om 13 uur zal vertrekken. Van daaruit gaat het via de Koning Albert II-laan, het bovengrondse deel van de kleine Brusselse ring (Kruidtuin - Madou) en de Wetstraat (in tegenrichting) naar het Schumanplein en de esplanade van het Jubelpark.

Een deel van de betogers - voorlopig meldden 1.500 mensen zich aan - zullen per fiets de kleine ring in de andere richting nemen. Hun route loopt dan langs het kanaal, de Hallepoort, het Louizaplein en de Naamsepoort. Op het kruispunt Kunst/Wet komen de twee groepen samen, waarna ze het laatste deel van het parcours samen zullen afleggen.

Door de manifestatie zullen vanaf 13 uur de tunnel Jubelpark/Wet in de richting van het centrum en die van de E40-Reyers richting centrum afgesloten worden. In functie van het verloop van de betoging, kunnen de tunnels van de kleine ring afgesloten worden.

De metro en de treinen rijden zondag normaal. Spoorwegmaatschappij NMBS biedt die dag een "Green Ticket" aan, waarmee op het hele Belgische net gereisd kan worden voor maar 5 euro. Dit ticket is vanaf vrijdag tot en met zondag verkrijgbaar aan de loketten, de verkoopsautomaten of via de website. De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB maakt zondag het vervoer op haar net gratis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?