Politie voert controles in Alhambrawijk op

© Wijkcomité Alhambra
| Aan de Antwerpsepoort in de Alhambrawijk was de aanwezigheid van de politie afgelopen week duidelijk merkbaar.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) voegt de daad bij het woord. In de Alhambrawijk is meer blauw op de straten te zien. De politie voert de controles tegen drugdealers en straatprostitutie op, constateert Wijkcomité Alhambra.

Wijkcomité Alhambra trok twee weken geleden nog aan de alarmbel: de wijk rond metrostation IJzer en de KVS dreigt onleefbaar te worden. De buurtbewoners eisten structurele maatregelen om de drugs- en prostitutieproblematiek aan te pakken.

Burgemeester Philippe Close (PS) beloofde maatregelen om de dealers aan te pakken. Zijn eerste prioriteit: meer patrouilles van politie- en wijkagenten om het onveiligheidsgevoel in de wijk te herstellen. De burgemeester voegt de daad bij het woord.

politie_Alhambra
© Wijkcomité Alhambra
| Overal in de Alhambrawijk was de aanwezigheid van de politie voelbaar. Enkele cafés verloren hun terrasvergunning.

Terrassen gesloten

Afgelopen week werden overal in de wijk controles gehouden. "Politie-agenten wandelen door de wijk met als doel de overlast gelinkt aan drugs en ongecontroleerde straatprostitutie te verminderen", schrijft Comité Alhambra op haar Facebookpagina.

Vrijdagochtend viel de politie binnen in Taverne 54, volgens het wijkcomité al jarenland een draaischijf voor drugs en prostitutie. "Sinds enkele dagen hebben de prostitutiecafés definitief hun terrasvergunning verloren", weet Comité Alhambra. Afgelopen woensdag is de politie ter plaats geweest om de terrassen te verwijderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?