1786 Alhambra 3

| In het straatbeeld werden op klaarlichte dag klanten geronseld.

Politieactie tegen Chinees prostitutienetwerk succesvol door tips van buurtbewoners

JDK
07/02/2023

Onder andere door informatie verzameld door buurtbewoners kon de politie dinsdag een Chinees prostitutienetwerk oprollen. Wijkcomité Alhambra reageert opgelucht.

De criminele organisatie zou in China vrouwen ronselen om hen over te brengen naar Europa, hier werden ze vervolgens gedwongen om zich te prostitueren. Op vier adressen, onder andere boven de Chinese supermarkt en hotspot in de Sint-Pietersstraat, viel de politie binnen. Ook iets verder in de Koopliedenstraat werd een gebouw gecontroleerd.

Jan Leerman van het wijkcomité Alhambra vindt de politieactie een goede zaak. “Ik kreeg van overal berichten en foto’s over de actie. Het was echt indrukwekkend en goed georganiseerd.” Ook de omwonenden die actief mee informatie hebben verzameld, verdienen een pluim, vindt hij. "Zij zijn vandaag de grote winnaar."

Het comité hoopt dat de rust nu kan terugkeren. Wat de toekomst betreft, is voorkomen de boodschap: “Als wijkcomité moeten wij reactief blijven, kort op de bal spelen.”

Politieacties tegen mensensmokkel- en prostitutienetwerken zijn belangrijk om gelijkaardige situaties te vermijden, benadrukt Leerman. “Netwerken zoals deze vestigen zich in buurten waar de minste weerstand is, onze hoofdstad stuurt een sterk signaal met deze aanhoudingen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni