| Het vernieuwde politiecommissariaat van Neder-over-Heembeek.

Politiecommissariaten Laken en Heembeek even niet bereikbaar door stroompanne

GR
© BRUZZ
14/12/2019
Updated: 14/12/2019 16.34u

De politiecommissariaten van Laken en Neder-over-Heembeek waren deze ochtend vier uur lang telefonisch onbereikbaar door een stroompanne. Omstreeks 12 uur was het probleem opgelost en werkte ook de telefooncentrale van de politie weer normaal. Dat zegt commissaris Olivier Slosse aan BRUZZ en wordt bevestigd op de website van energieleverancier Sibelga.

De oorzaak van de stroompanne was een ontploffing van een elektriciteitscabine, die op zijn beurt schade toebracht aan het hoogspanningsnetwerk van beheerder Elia. Daarop waren zo'n dertig andere elektriciteitscabines aangesloten in de buurt van Laken en Neder-over-Heembeek met de gekende stroomstoring tot gevolg.

Elektrische slagbomen werken niet langer

Niet alleen de telefooncentrale van de politie ondervond hinder van de stroomonderbreking. Ook bij de Brussels Dog Show, een keuringswedstrijd voor honden die vandaag doorgaat in een van de Heizelpaleizen, doken er praktische problemen op door een gebrek aan elektriciteit.

Verschillende deelnemers stonden deze ochtend een uur lang aan te schuiven voor een gesloten slagboom van een nabijgelegen parking. Die werkt op elektriciteit en bleef door de stroompanne dus omlaag. De wedstrijd werd daarom verlaat van 9u30 naar 11u15, zodat alle honden op tijd konden worden geregistreerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Neder-Over-Heembeek , Samenleving , stroompanne , politiecommissariaten

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni