Politievakbonden voeren actie aan Eurostar-terminal in Brussel-Zuid

© Belga
03/03/2023

De politievakbonden voeren vrijdagochtend in gemeenschappelijk front een actie aan de Eurostar-terminal van het station Brussel-Zuid. Tientallen militanten hebben zich er verzameld.

Sinds de aankondiging van een stakingsaanzegging, die nog loopt tot eind maart, hebben noch minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, noch minister van Justitie Vincent Van Quickenborne een toegeving gedaan, aldus de socialistische vakbond ACOD. Daarom volgen de volgende dagen nog meer acties.

Maandag komt het vakbondsfront dan opnieuw samen om half zeven 's ochtends voor een actie aan de kerncentrale in Tihange. Op donderdag 9 maart zullen de vakbonden vanaf zes uur 's ochtends aan de luchthaven van Charleroi staan, waar mogelijk ook de douane zich bij hen zal voegen. Reizigers kunnen langere wachttijden verwachten aan de controleposten, waarschuwt vakbondsman Eddy Quiano.

Verder plant de socialistische vakbond ook een sluiting van de politiebureaus voor een hele week, vanaf de nationale stakingsdag op 10 maart. Enkel dringende zaken zullen er nog behandeld worden. Ten slotte volgt een actie in het centrum van Brussel op 21 maart.

Personeelstekort

Met de acties willen de vakbonden aandacht vragen voor het nijpende personeelstekort. Zo komt de luchthaven van Charleroi volgens Quiano 30 politieagenten tekort, wat zonder ingrijpen kan oplopen tot 75 tegen 2025. Om het beroep aantrekkelijker te maken vragen ze onder meer een eindeloopbaanregeling voor alle politiemensen en een "echte" loonsverhoging, die al 22 jaar op zich laat wachten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni