Politiezone Brussel-West schenkt ongebruikte computers aan scholen

laptopwerk.jpg

Veel kinderen uit de gemeenten van de politiezone Brussel-West blijken geen degelijke computer te hebben, wat tijdens de coronacrisis een hinderpaal vormt bij online afstandsonderwijs. Daarom doneert de politiezone nu haar oude laptops en tablets aan verschillende scholen.

Dit jaar helpt de politiezone Brussel-West de kerstman een handje met het uitdelen van cadeautjes. Tijdens de coronaperiode bleek dat een groot deel van de leerlingen uit de vijf gemeenten van de politiezone (Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg) moeilijkheden hadden om online afstandsonderwijs te volgen. Het ontbreken van een degelijke computer bleek een grote hinderpaal voor vele gezinnen. Daarnaast bleken ook de scholen niet altijd over het nodige materiaal te beschikken om hun leerlingen online te laten werken.

Daarom heeft de politiezone bij de vernieuwing van hun eigen informatiemateriaal beslist om hun oude laptops, tablets en meer aan scholen te schenken. "De eerste computers werden al uitgedeeld aan scholen in Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Agatha-Berchem", vertelt korpschef a.i. Johan Berckmans. "Het materiaal blijft eigendom van de overheid, die zal nagaan of het nog voldoet aan de concrete vereisten en noden van de scholen en het indien nodig zal herverdelen."

De computers werden, voor ze werden uitgedeeld, toevertrouwd aan vzw FabLabKe. Zij zorgden voor de herconfiguratie en de installatie van de nodige software voor het volgen van online lessen.

Vzw Ampihora Déma-R-âges uit Sint-Jans-Molenbeek ontving dan weer bureaumateriaal van de politiezone. De meubelen zullen na een opfrisbeurt ter beschikking gesteld worden van gezinnen die ze nodig hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?