© RVG | Studenten mogen studeren in de vergaderruimtes van het parlement.

Studenten kunnen coronaproof blokken in het parlement

© BRUZZ
14/12/2020

De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (RVG) zet in samenwerking met studentenorganisatie Brik zijn deuren in het parlement open voor de blokkende student. Vanaf vandaag en nog tot 29 januari kunnen dagelijks vijftien studenten de ruimtes van het RVG gebruiken om te studeren.

De huidige coronamaatregelen laten studenten toe om in openbare ruimtes te studeren als ze de regels rond social distancing respecteren. Zo kunnen ze vanaf vandaag ook terecht in het parlement in de Lombardstraat in hartje Brussel.

Zo’n coronaproof studieruimte is voor sommige Brusselse studenten meer nood dan luxe, omdat veel gezinnen klein behuisd zijn, geen aangepaste studieruimte hebben of soms geen internetverbinding hebben. Brik, de servicedesk voor Brusselse studenten, maakte een overzicht van de verschillende mogelijkheden en ook de RVG wilde zijn steentje bijdragen: “veel gebeurt online en de polyvalente ruimtes en vergaderzalen zijn zo goed als ongebruikt. Dan kunnen we beter studenten die het nodig hebben die ruimtes geven.”, zegt voorzitter Fouad Ahidar (one.brussels).

Ahidar roept ook andere parlementen op om coronaproof studyspaces te creëren in ruimtes die nu toch niet gebruikt worden: "Er is meer vraag naar studeerplekken dan aanbod. Tegelijkertijd worden in heel wat parlementen enkel de commissie- en plenaire zalen af en toe gebruikt, maar staan vergaderzalen en polyvalente ruimtes gewoon leeg door de coronacrisis en het telewerk."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, studeerplek, Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie