Politiezones verhogen waakzaamheid voor vrijdaggebed

Verschillende Brusselse politiezones hebben sinds de terreuraanslag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch vorige week vrijdag hun waakzaamheid aan de moskeeën op hun grondgebied verhoogd, en zullen ook voor het vrijdaggebed extra patrouilleren. Dat heeft Belga vernomen bij de verschillende woordvoerders.

"Sinds de aanslagen van vorige week geldt er verhoogde waakzaamheid aan de verschillende moskeeën en zijn er extra passages van patrouilles voorzien, onder meer tijdens de gebedsuren", zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek).

Ook bij de politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) klinkt het dat het politiedispositief sinds vorige week is aangepast aan de situatie: "We hebben onze waakzaamheid verhoogd en onze patrouilles geheroriënteerd."

Eenzelfde verhaal bij de politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). "Het OCAD heeft geen speciale instructies gegeven en het dreigingsniveau is niet verhoogd", meldt de woordvoerster van de zone. "Maar we hebben ons personeel gesensibiliseerd en er zijn meer doorgangen van patrouilles voorzien dan voorheen."

Ook de politie Brussel Hoofdstad/Elsene heeft haar waakzaamheid verhoogd, meldt woordvoerster Ilse Van de keere. "We gaan geen details vrijgeven van de maattregelen die genomen zijn maar er is duidelijk bijzondere aandacht voor de moskeeën."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?