Vilvoords gemeenteraadsvoorzitter eist erkenning moskee

© Masgid Annasr Vilvoorde

Vilvoords gemeenteraadsvoorzitter Johan Serkeyn (SP.A) heeft woensdag in de vooravond tijdens het bezoek van de Marokkaanse ambassadeur Mohammed Ameur aan de stad gepleit voor de erkenning van de moskee Masgid Annasr. Hij haalde uit naar Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) die pleit om de erkenning van gebedshuizen uit te stellen.

"Deze moskee, die al meer dan 30 jaar in Vilvoorde functioneert, levert door zijn vele activiteiten een zeer positieve bijdrage tot de integratie van inwoners met een migrantenafkomst. De niet-erkenning door Homans is nefast voor hun werking", aldus Serkeyn in een toespraak.

Ook de voorzitter van de moskee wees er de ambassadeur in zijn toespraak op "dat Masgid Annasr veel meer is dan een religieuze tempel, maar ook een sociale instelling is die de banden van migranten met hun nieuw thuisland wil versterken".

Grote Marokkaanse bevolkingsgroep

Na de officiële ontvangst van de Marokkaanse ambassadeur door een delegatie van het stadsbestuur onder leiding van Serkeyn - burgemeester Hans Bonte (SP.A) vertoeft momenteel in het buitenland - en de ondertekening van het Gulden Boek van de stad, ging hij in dialoog met een zestigtal leden van de Marokkaanse gemeenschap in Vilvoorde, onder wie heel wat jongeren.

De Marokkaanse gemeenschap nam in deze stad de afgelopen decennia overigens enorm toe. In 1962 waren ze nog maar met 17. Momenteel wonen in Vilvoorde naar schatting 800 Marokkaanse niet-Belgen en 2.000 à 3.000 Belgen van Marokkaanse afkomst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?