Pool is Cool komt met watermonsters: 'We willen Brusselaars toch waterpret bezorgen'

© Pool is Cool
| Vorig jaar experimenteerde Pool is Cool reeds met mobiele waterpret. Nu werkte de organisatie het idee verder uit.

De actiegroep Pool is Cool stelt deze zomer gratis watermonsters ter beschikking van speelstraten, straatfeesten, jeugdorganisatie en culturele centra. De actie komt er nadat de plannen voor het openluchtzwembad in Anderlecht in het water vielen door de coronacrisis.

Lange, dunne, glibberige armen en een dik lijf vol water. Met een beetje fantasie zie je het watermonster zo voor je. “Aan een kleine mobiele installatie bevestigen we verschillende tuinslangen,” vertelt Paul Steinbrück van Pool is Cool. “Elk uiteinde van een tuinslang verbinden we met een waterpistool of stuk tuingereedschap, bedoeld om planten te besproeien.”

De actiegroep Pool is Cool wil de kleine watermonsters deze zomer gratis ter beschikking stellen van speelstraten, straatfeesten, jeugdorganisaties en culturele centra. Op die manier wil ze jong en oud toch waterpret bezorgen, nadat de plannen om deze zomer het eerste Brusselse openluchtzwembad te openen in het water vielen.

Net deze zomer blijven veel Brusselaars thuis

Al vijf jaar lang ijvert de actiegroep Pool is Cool voor een openluchtzwembad in Brussel. Deze zomer zou hun droom werkelijkheid worden: de plannen voor een openluchtzwembad op de Vaartdijk in Anderlecht waren vergevorderd. “Het is heel jammer,” zucht Steinbrück. “Heel veel Brusselaars gaan dit jaar niet op vakantie en blijven in eigen stad. Net deze zomer zou verfrissing in de stad daarom extra welkom geweest zijn.”

Voor de veiligheid van de kinderen moeten de watermonsters aangesloten worden op kraantjeswater. Bij een droge, hete zomer zou spelen met drinkwater wel eens wat controverse kunnen opleveren. “Het ecologische vraagstuk is belangrijk,” zegt Steinbrück daarover. “Maar we mogen het plezier van de kinderen niet uit het oog verliezen. De watermonsters zijn bovendien maar een tijdelijke oplossing. Het buitenzwembad dat we voor ogen hebben, zal veel meer waterbesparend zijn.”

Na de zomer gaat Pool is Cool opnieuw aan de slag om zwemmen in de Brusselse buitenlucht mogelijk te maken. In de zomer van 2021 zou het openluchtzwembad op Biestebroekdok in Anderlecht klaar moeten zijn voor gebruik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?