| Vanaf vandaag kan je je boodschappen ophalen aan de pop-up bike van Collect&Go op het Flageyplein.

Pop-up bike van Collect&Go brengt boodschappen tot Flageyplein

ZM
12/10/2020

Klanten kunnen online hun boodschappen bestellen en tussen 15.30 uur en 19.45 uur ophalen aan een cargofiets op het Flageyplein. Met Collect&Go City wil Colruyt gedurende 9 weken een nieuw stadsconcept testen, waarbij duurzaamheid en tijdswinst centraal staan.

Op de website citycollect.be kunnen Colruytklanten voortaan hun boodschappen bestellen en naar het Flageyplein laten brengen met een cargofiets. “Stedelingen zijn een apart doelpubliek met specifieke noden”, merkt Tom Deprater op, verantwoordelijke voor Collect&Go. “Zo doen ze meermaals per week kleine boodschappen, vaak ‘on the go’. Ze hebben een verhoogd bewustzijn rond duurzaamheid, foodwaste en verpakking, en verliezen vandaag de dag behoorlijk veel tijd in kleine stadswinkels.”

Een cargofiets pikt de bestelde producten op aan Colruyt Etterbeek en brengt ze drie uur later naar de pop-up bike die aan het Flageygebouw staat. Normaal gezien vraagt Colruyt voor deze servicekost 2,5 euro, maar tijdens de testperiode valt die weg.

Collect&Go City zal met deze pop-up bike nog tot 10 december uittesten of het met dit project een antwoord kan bieden op de eisen van stedelingen. Daarna volgt een uitgebreide evaluatie.

Flagey als doordachte testlocatie

Volgens De Prater is de testlocatie een bewuste keuze: “Met Flagey hebben we een locatie te pakken met een hoge densiteit en goede socio-demografische mix.” Hij noemt het plein ook een mobiliteitskruispunt, waar bewoners zich vooral te voet, met de fiets of het openbaar vervoer verplaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving , Collect&Go , cargofiets

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni