De guinguette in het park van Vorst.

Pop-up zomerbars Guinguettes en Coucou keren deze zomer nog terug

TRO
© BRUZZ
05/06/2020

De heropening van de horeca vanaf komende maandag betekent ook dat de verschillende pop-up bars deze zomer nog terugkeren. Al zal dat niet vanaf maandag 8 juni gebeuren.

De bekende Guinguettes die iedere zomer in verschillende Brusselse parken opduiken, zullen ook deze zomer terugkeren. Pascal Devos, woordvoerder van minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) bevestigt dat. Leefmilieu Brussel beheert de zomerbars in de Abdij van Ter Kameren, het Jubelpark, het Koning Boudewijnpark en het George Henripark.

"De Guinguettes zullen heropenen volgens dezelfde regels als de rest van de horeca," aldus Devos. "Omdat verschillende Guinguettes zich bevinden op geklasseerde sites, zijn er nog speciale vergunningen nodig. De administratie is daar nu mee bezig." Een exacte openingsdatum kon Devos niet geven, maar er wordt gemikt op eind juni. Oorspronkelijk hadden de Guinguettes in mei moeten openen, maar de coronacrisis stak daar een stokje voor.

Coucou

De containers van waaruit de medewerkers van Coucou hun drankjes op verschillende toeristische hotspots in de stad serveren, keren ook terug. Die op de Kunstberg staat er zelfs alweer. Maar voor de heropening van de bars is het nog even wachten. Het kabinet van Brussels schepen van Cultuur Delphine Houba (PS) zegt dat je er vanaf 1 juli weer een drankje zou moeten kunnen bestellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Resto & Bar , guinguettes , La Guinguette du Parc de Forest , Coucou Brussels , Coucou Poelaert

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni