Actiris verzorgt de begeleiding van werkzoekenden naar werk in Brussel

| Themabeeld van arbeidsbemiddelaar Actiris

Premie om nieuwe werkzoekende aan te nemen half jaar verlengd

© Belga
17/01/2022

De Brusselse minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi) heeft de premie Phoenix.brussels met zes maanden verlengd, tot en met 30 juni 2022. De premie biedt financiële steun aan werkgevers die Brusselaars in dienst nemen die nieuw werden ingeschreven bij arbeidsbemiddelingsdienst Actiris.

"Tijdelijke werkloosheid en het overbruggingsrecht hebben tot nu toe gewerkt als beschermende maatregelen voor werknemers," zegt minister Clerfayt, verwijzend naar de impact van de coronacrisis, maandag in een persbericht. "Zodra deze eindigen, is het risico evenwel groot dat er zich veel nieuwe werkzoekenden zullen aandienen. De Phoenix-premie krijgt dan haar volle betekenis en maakt de Brusselaars aantrekkelijker in de ogen van werkgevers."

Concreet zullen de toekomstige werkgevers van alle Brusselaars die zich voor 30 juni 2022 hebben ingeschreven en die voor 30 september 2022 een arbeidsovereenkomst sluiten, gedurende 6 maanden een premie van 800 euro per maand ontvangen. Jongeren onder de 30 jaar met minimaal een diploma secundair onderwijs en kunstenaars krijgen financiële steun ten belope van 500 euro per maand.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni