Premie voor culturele sector in Elsene

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het gemeentehuis van Elsene

Artiesten en culturele organisaties die schade hebben geleden als gevolg van de coronacrisis, kunnen een dossier indienen om de premie van maximaal 1.500 euro aan te vragen.

“Na verschillende ontmoetingen met culturele actoren moest de gemeente, net als de andere bestuursniveaus, ook haar steentje bijdragen," vertelt burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis (Ecolo) over de nieuwe premie.

Artiesten en organisaties kunnen voortaan beroep doen op een éénmalige premie van maximum 1.500 euro. Die maatregel kadert in een geheel van steunmaatregelen die op initiatief van schepenen van Cultuur Els Gossé (Groen) en Ken Ndiaye (Ecolo) samen met de culturele sector in Elsene werden uitgewerkt.

“Op deze manier willen we de kunstenaars en organisaties die financieel schade hebben geleden door de crisis, helpen te overleven. In combinatie met andere acties die we ondernamen, willen we de culturele sector in Elsene op deze manier een hart onder de riem steken,” lichten Gossé en Ndiaye toe.

De premie kan bijkomend op de regionale premies worden aangevraagd door elke organisatie of persoon die in hoofdberoep zijn culturele activiteit in Elsene uitoefent. Dossiers kunnen worden ingediend tot 29 september 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?