Premier Michel moeit zich met benoeming Nationale Bank

© PhotoNews
| Charles Michel (MR), eerste minister.

Premier Charles Michel (MR) spreekt de vicepremiers deze week nog over de benoemingen bij de Nationale Bank en andere overheidsinstellingen. Dat valt te horen bij regeringsbronnen.

De afgelopen week ontstond heel wat heisa rond de benoeming van oud-minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) bij de Nationale Bank. Als hij wordt aangesteld verdwijnt de laatste vrouw uit het directiecomité van de bank.

Voor Open Vld-vicepremier Alexander De Croo en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) kan dat niet. Ook huidig minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) is bereid om over de benoeming te praten, maar de christendemocraten houden vast aan hun kandidaat.

Premier Charles Michel trekt het dossier nu naar zich toe, valt te horen bij regeringsbronnen. Hij heeft deze week nog bilaterale ontmoetingen met de vicepremiers van de verschillende partijen, niet alleen over de benoeming van Vanackere maar ook "in een ruimer kader".

Nadien wil de premier een voorstel op tafel leggen van de ministerraad. Ook bij verschillende andere overheidsinstellingen moeten binnenkort benoemingen gebeuren. Zo krijgt energieregulator CREG een nieuwe voorzitter en komt ook de post van ondervoorzitter bij de Europese Investeringsbank vrij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?