Premier Wilmès: ‘Brussel moet heel snel nieuwe maatregelen nemen’

Eerste Minister Sophie Wilmès (MR) op de persconferenatie na de Nationale Veiligheidsraad van 23 september 2020 Eerste Minister Sophie Wilmès (MR) op de persconferenatie na de Nationale Veiligheidsraad van 23 september 2020
© PhotoNews
| Eerste Minister Sophie Wilmès (MR) op de persconferenatie na de Nationale Veiligheidsraad van 23 september 2020.
© PhotoNews
| Eerste Minister Sophie Wilmès (MR) op de persconferenatie na de Nationale Veiligheidsraad van 23 september 2020.

Brussel moet 'heel snel' nieuwe maatregelen nemen. Dat heeft premier Sophie Wilmès zaterdagochtend gezegd. De premier zit vandaag samen met alle minister-presidenten om de situatie te bespreken.

“Op bepaalde plaatsen in ons land moeten striktere coronamaatregelen komen. Woensdag, de dag van de Veiligheidsraad, was ons land nog een gele zone. We hebben toen maatregelen genomen in functie van die gele zone,” legt de premier uit in “De Ochtend” op Radio 1. “Ons land is vandaag nog steeds een gele zone, maar we weten wel dat bepaalde plaatsen -zoals Brussel- niet meer een gele zone zijn. En daar moeten striktere maatregelen genomen worden."

Nieuwe maatregelen op korte termijn

Brussel moet daarom volgens Wilmès "heel snel" nieuwe maatregelen nemen. Daarom zit ze zaterdag samen met alle minister-presidenten, "om te zien wat de methodologie" is. "Gisteren heeft het evaluatiecomité Celeval vergaderd, en toen is gezegd dat het vandaag nog geen bijkomende maatregelen vraagt, maar die moeten er wel komen op korte termijn. Dit moeten we voorbereiden en dat gaan we nu doen," zegt Wilmès nog over die vergadering.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?