Prijs voor origineelste manier om Nederlands te leren gaat naar CVO Lethas

© Photonews
| Samen koken om zo de woorden beter te onthouden (archiefbeeld).

Hoe oefen jij Nederlands? Dat was een wedstrijdvraag voor anderstaligen tijdens de Week van het Nederlands. Meer dan honderd anderstaligen tonen in dertig filmpjes daarop hun antwoord. Ook Brusselaars lieten zien hoe zij op een ludieke en originele manier Nederlands oefenen, en het CVO Lethas sleepte een van de drie prijzen in de wacht.

Een klas uit het CVO (volwassenenonderwijs) mocht een prijs in ontvangst nemen met hun project 'Nederlands gaat door de maag'. De klas leerde veel nieuwe woorden in verband met koken. Te veel om te onthouden, vonden ze zelf. Daarom beslisten ze om samen een recept te volgen en zo een gerecht klaar te maken.

"Nederlands leren is veel meer dan gewoon lessen volgen," zegt Jo De Ro, algemeen directeur van het Agentschap Integratie en Inburgering. "Dat willen we met deze wedstrijd tonen. Het kan tegelijk enorm plezant én leerrijk zijn."

De wedstrijd werd georganiseerd met met IN-Gent, Atlas – integratie en inburgering Antwerpen, vzw ‘de Rand’ en het Huis van het Nederlands Brussel. Samen beheren zij ook de website www.nederlandsoefenen.be waar anderstaligen activiteiten en tips kunnen vinden om hun Nederlands te oefenen.

Uit de inzendingen werden uiteindelijk drie winnaars gekozen: naast de klasgroep van CVO Lethas uit Brussel ook de Brugse Spraakmakers uit Brugge, en buddywerking De Brugwacht uit Wetteren.

Meertaligheid

Brussel is officieel een tweetalige stad, maar als internationale hoofdstad worden er nog honderden andere talen gesproken. BRUZZ volgt voor je op hoe inwoners en instanties daarmee omgaan.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?