Prostitutiebar Tropicana opnieuw dicht

© google
 Het Brusselse stadsbestuur heeft café Tropicana naast de KVS opnieuw gesloten. De bar is een factor van onveiligheid en onrust in de buurt en er werden ook tal van inbreuken op de wet vastgesteld.

De sluiting geldt voor drie maanden. In een besluit van de burgemeester, dat aan de deur van het etablissement hangt, wordt een waslijst van redenen opgesomd die tot de nieuwe sluiting hebben geleid. Er is onder meer sprake van wapendracht en drugsbezit door serveuses. Ook nachtlawaai, zwartwerk en en roken ondanks het rookverbod staat op het lijstje.

Het stadsbestuur tilt er ook zwaar aan dat de bar nog steeds als basis dient voor de straatprostitutie in de buurt. De Tropicana werd eerder al eens voor drie maanden gesloten in maart en ook in de zomer ging de zaak even dicht. De bar kon deze zomer heropenen met een nieuwe uitbater die moest aantonen dat het etablissement geen draaischijf meer was voor de tippelaarsters.

Wachtzaal en vestiaire
Bij een van de controleacties bleek echter dat liefst 14 op de 27 aanwezigen prostituees waren. De vrouwen gebruiken de Tropicana onder meer als vestiaire en als wachtzaal, stelt de politie.

Het stadsbestuur bewandelt tegelijk andere wegen, om de prostitutiebar de pas af te snijden. Het kocht de Tropicana via het OCMW. Het is de bedoeling om woningen te bouwen op de plek waar het etablissement zich nu bevindt. Volgend jaar loopt de vergunning van de bar af.

Ook het grote gebouw aan de overkant van de Tropicana -waar onder meer café Flamingo zit - is eigendom van het OCMW. De woningen raakten daar moeilijk verhuurd door de aanwezigheid van de Tropicana, liet OCMW-voorzitter Yvan Mayeur eerder al weten.

De voorbije maanden toont het stadsbestuur zich opnieuw actiever in de wijk. Deze week bleek ook al dat Brussel de prostituees na 22 uur naar de Albert II-laan aan de overkant van de Kleine Ring wil sturen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?