Protestactie aan Justitiepaleis tegen dood Mawda

© Wikipedia
| De organisatie roept op om kinderkledij aan een waslijn op te hangen uit protest.

Er is een nieuwe samenkomst gepland woensdagavond aan het Justitiepaleis uit protest tegen de dood van de kleine Mawda. De actie is een initiatief van de "Coordination Semira Adamu". Van 17.30 uur tot 19.30 uur nodigt de organisatie mensen uit om een kinderkledingstuk mee te brengen en aan een waslijn te hangen, bij wijze van rouw en protest.

"De dood van Mawda is mogelijk gemaakt door het immigratiebeleid van Europa, dat toegepast wordt door de regering-Michel. En het zijn hetzelfde beleid en de misselijkmakende ideologie die eraan ten grondslag ligt, die 20 jaar geleden de dood van Semira Adamu mogelijk maakten", aldus de organisatie op haar Facebookpagina.

De bijeenkomst wordt gevolgd door een wake van 22 tot 23 uur. De Koerdische peuter Mawda (2) werd geraakt door een kogel, toen de politie een bestelwagen met een dertigtal migranten achtervolgde in de buurt van Bergen. Het Comité P en het parket zijn bezig met een onderzoek.

Semira Adamu was een Nigeriaanse vrouw die in België politiek asiel zocht. Haar verzoek werd afgewezen, maar Adamu bleef zich verzetten tegen de gedwongen repatriëring. Dat werd uiteindelijk haar dood. Op 22 september 1998 gingen rijkswachters bij een poging tot uitzetting te fel te keer, Adamu raakte in een coma en ontwaakte niet meer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?