PS verzet zich tegen Brussels composteercentrum

© Flickr kitty meets goat
| Een compostemmer

Brusselse voedselresten zullen voorlopig nog steeds naar de biogascentrale in Ieper moeten worden getransporteerd, schrijft L’Echo vrijdag. De reden daarvoor is te vinden bij de tegenkanting van de PS tegen een biomethanisatieproject in de hoofdstad.

De Brusselaars kunnen sinds 2017 hun organisch afval sorteren in oranje afvalzakken. Het groenafval dat Net Brussel ophaalt, wordt vervolgens naar Ieper gestuurd, waar het gecomposteerd wordt in een speciale installatie.

De vorige Brusselse regering kwam tot een akkoord om een gelijkaardige installatie voor bio-methanisering in Brussel op te stellen. De mogelijkheid om zo'n centrum te bouwen in een publiek-privaat partnerschap werd een eerste keer verworpen door de Brusselse regering in 2016.

Er werd een studie besteld om de economische, sociale en de ecologische gevolgen van zo'n fabriek te berekenen. Voor de Brusselse staatssecretaris bevoegd voor Openbare Netheid, Vuilnisophaling en -verwerking, Fadila Laanan (PS), wordt er nog steeds niet voldaan aan de voorwaarden om in het project te investeren dat geschat wordt op 35 miljoen euro.

Ecolo, cdH en Défi staan nog steeds achter het project.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?