PVDA heeft ‘alternatief plan’ voor NEO

Op het Heizelplateau heeft PVDA haar alternatief voorgesteld voor het NEO-project. De linkse partij pleit voor de bouw van sociale woningen en minder ruimte voor commerciële zaken.

Het NEO-project houdt onder andere de bouw van een groot shoppingcentrum in, aan de voet van het Atomium. Maar PVDA ziet daar liever sociale woningen verschijnen.

“Vervang het megalomaan idee om het grootste shoppingcentrum van Europa neer te poten door een realistisch project op mensenmaat”, zegt Bruno Bauwens, de tweede kandidaat op de PVDA-lijst in de Stad Brussel.

Zo pleit PVDA voor de bouw van 1200 publieke woningen waarvan minstens 400 sociale woningen. Met NEO komen er al 590 nieuwe woningen op de Heizel. “Maar die appartementen zullen te duur zijn voor de gemiddelde Brusselaar”, klinkt het.

Tenslotte is het ‘alternatief plan’ van PVDA volgens de partij ook een deel van de oplossing voor de problematiek rond luchtkwaliteit. “Een project als het huidige NEO zal de bestaande mobiliteitsknoop doen toenemen”, aldus Bauwens. “Dit wordt een ecologische ramp.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?