Quick Naamsepoort tegen de vlakte

© Fastenaekens
© Fastenaekens
De gebouwen op de hoek van de Elsensesteenweg en de Bolwerksquare worden mogelijk afgebroken en vervangen door een nieuw project met voornamelijk winkels en kantoren. De eigenaar heeft daarvoor een aanvraag ingediend. Het gaat onder meer om het gebouw waar momenteel een restaurant van Quick huist.

De eigenaar heeft bij de gemeente Elsene een aanvraag ingediend om drie gebouwen af te breken en te vervangen door een nieuw complex met 3.400 vierkante meter handelsruimte, 3.200 vierkante meter kantoren en twee appartementen. Details over het gebouw dat er zou komen wil de ontwikkelaar voorlopig niet kwijt. "Het project is nog in een heel vroeg stadium", zegt hij aan brusselnieuws.be.

Het openbaar onderzoek loopt eind deze week af en de overlegcommissie geeft eind april een advies over het project. Schepen van Stedenbouw Nathalie Gilson (MR) laat zich in La Capitale alvast positief uit. "Het zou voor een nieuwe dynamiek zorgen in de wijk", zegt ze. De schepen vindt niet dat het gebouw bewaard moet worden. "Het heeft in de loop der jaren heel wat veranderingen ondergaan en is dus niet meer origineel. Het is geen erfgoed dat we ten elke prijs moeten bewaren."

Het is onduidelijk of het filiaal van Quick nog een toekomst heeft in het nieuwe project. In elk geval zal het restaurant dicht moeten tijdens de werken. De fastfoodketen is in elk geval op de hoogte van de renovatieplannen en overweegt om binnen de wijk te verhuizen.

Meer sociale woningen voor Toison d'Or
Voor de buurt van de Naamsepoort gaat het om het zoveelste project in een hele rij. Het begon met de renovatie van de Gulden Vliesgalerij. Vorige week raakte nog bekend dat daarboven luxueuze appartementen komen.

Het aandeel sociale woningen in het project Toison d'Or op het lege terrein aan de Gulden Vlieslaan is ondertussen opgetrokken van 10 tot 15 procent na onderhandelingen tussen de promotor en staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis (Ecolo).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?