| Nachtclub Le Snob op de Leuvensesteenweg

Raad van State dwarsboomt gemeente: Schaarbeekse nachtclub blijft voorlopig open

EDB
© BRUZZ
24/12/2019

Het bevel tot sluiting dat de gemeente Schaarbeek nachtclub Le Snob had opgelegd, werd dinsdagvoormiddag voorlopig geschorst door de Raad van State. De gemeente heeft dertig dagen de tijd om op de beslissing te reageren.

Volgens Marc Joassart van de Raad van State vond er een spoedprocedure plaats omdat de nachtclub in de Leuvensesteenweg het risico liep te veel inkomsten te verliezen indien de beslissing te lang op zich liet wachten.

“De Raad van State heeft op dinsdagochtend gereageerd op het beroep dat nachtclub Le Snob had aangetekend tegen het bevel tot sluiting,” vertelt Joassart aan BRUZZ. “Het oordeel is voorlopig dat de sluiting niet proportioneel is in vergelijking met de gepleegde inbreuken.”

De gemeente heeft nu dertig dagen de tijd om op de schorsing te reageren. “Indien de gemeente niet akkoord gaat met de beslissing van de Raad van State, zal de Raad van State een onderzoek naar de feiten instellen. Intussen mag de nachtclub openblijven,” aldus Joassart.

Waarnemend burgemeester van Schaarbeek Cécile Jodogne (Défi) laat weten dat ze het arrest van de Raad van State ontvangen heeft, en het de komende dagen in detail zal bestuderen. “Daarna zullen we beslissen hoe we hierop reageren.”

Op 18 december ondertekende Jodogne het politiebesluit waarin stond dat nachtclub Le Snob gedurende een maand lang de deuren moest sluiten. Aan de oorzaak lagen allerlei inbreuken gaande van verstoring van de openbare orde en vrijwillige slagen en verwondingen tot het niet naleven van de sluitingsuren en het niet respecteren van de verplichtingen in de milieuvergunning.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving , Justitie , nachtclub , Le Snob , waterpijpbar , Raad van State , Cécile Jodogne , Marc Joassart

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni