Raf Pauly nieuwe coördinator van stadsbeweging BRAL

An Descheemaeker BRAL
© Saskia Vanderstichele
| An Descheemaeker, de vorige coördinator van BRAL, is nu kabinetschef bij Brussels schepen Bart Dhondt (Groen).

Bestuurder Raf Pauly zal in april 2020 de coördinatie van BRAL op zich nemen. Tot dan is Piet van Meerbeek interim-coördinator. Voorganger An Descheemaeker is nu kabinetschef bij Brussels schepen Bart Dhondt (Groen).

Na veertien jaar werk bij stadsbeweging BRAL, waarvan tien jaar als coördinator, stapte An Descheemaeker begin 2019 over naar het kabinet van Brussels schepen voor Mobiliteit Bart Dhondt (Groen).

190714 Raf Pauly
© Raf Pauly/Twitter
| Raf Pauly, de nieuwe coördinator van BRAL.

Een half jaar later is er een opvolger aangeduid, Raf Pauly. Hij zat al een jaar in het bestuur van BRAL en zal vanaf 1 april 2020 de stadsbeweging dagelijks aansturen op de werkvloer. In die acht maanden wil Pauly namelijk nog een doctoraat in de bestuurskunde afwerken. Tot dan blijft Piet van Meerbeek aan als interim-coördinator.

“BRAL is al meer dan 40 jaar een vaste waarde in het Brusselse middenveld, met veel voeling voor wat er leeft in de stad. Ze wordt gedragen door de vele leden, vrijwilligers en haar geëngageerde, professionele staf. Ik ben dan ook erg trots dat ik vanaf 1 april volgend jaar aan de slag ga als de coördinator van BRAL,” zegt Pauly in een mededeling op de website van BRAL.

Hij kijkt ernaar uit om zijn kennis over stedelijk beleid en middenveldorganisaties in de praktijk om te zetten, staat er nog. Pauly wil gaan voor “een milieuvriendelijk, betaalbaar en solidair Brussel.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?