Raveparty in gerenoveerde Hallepoorttunnel groot succes

rave hellepoort
© Younes Haidar/BRUZZ
© Younes Haidar/BRUZZ
Updated: 20-01-2019 - 14:01

Zaterdagnacht vond de raveparty van technoclub Fuse plaats in de Hallepoorttunnel. Dat bleek een groot succes: de 2.000 tickets voor het exclusieve feestje waren allemaal de deur uit.

Het evenement was een gigantisch succes: na amper vijf uur online waren de 2.000 tickets al de deur uit. De laatste uren doken her en der wel zogezegde lastminutetickets op, maar Fuse zelf wees er via de Facebookpagina van het evenement op dat het om valse tickets ging en er dus oplichters aan het werk waren.

Bevoegd minister Smet (SP.A) was er zelf ook bij: "Het is de bedoeling om voortaan elk jaar een feest te organiseren voor de Brusselaars, en dat telkens op een unieke locatie."

De raveparty verliep volgens de Brusselse politie zonder incidenten.

De Hallepoorttunnel zelf werd op zondagvoormiddag kort voor 11 uur opengesteld voor het verkeer, na een renovatie die twee jaar in beslag nam. Dankzij de werken, waarbij onder meer de volledige waterdichting werd aangepakt, er twee extra nooduitgangen kwamen, en ook het design onder handen werd genomen, wordt de Hallepoorttunnel de eerste tunnel in het Brussels gewest die volledig voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Ivan Put

Tunnels

Verschillende autotunnels zijn dringend aan renovatie toe. Het beveiligen van alle tunnels zou meer dan 500 miljoen euro kosten. Vraag is hoe het Brussels Gewest dat kan betalen en hoe de mobiliteit moet georganiseerd worden tijdens de sluiting. Experts pleiten voor een definitieve sluiting op lange termijn om de autodruk te verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?