Fuse mag feestje in gerenoveerde Hallepoorttunnel geven

© Fuse
| Dit weekend ligt de Hallepoorttunnel er ongetwijfeld wat minder rustig bij.

Fuse en Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) slaan de handen in elkaar voor een feestje in de Hallepoorttunnel. Ze doen dat om de afgewerkte renovatie van de tunnel te vieren.

Net geen twee jaar geleden werd met de renovatie van de Hallepoorttunnel gestart. Er kwam onder meer een scheidingswand tussen de twee rijrichtingen, meer nooduitgangen en een beter ventilatiesysteem. Bij de start van het nieuwe jaar was de renovatie, op schema, afgerond.

Om dat te vieren vroeg de minister van mobiliteit aan technotempel Fuse om een feest te organiseren in de afgewerkte tunnel. Fuse haalde hun eigen residents Pierre en Pattrn van stal, leende ook Kafim voor een avondje van C12 en strikte daarbovenop ook nog A. Brehme om het feest compleet te maken.

Tickets voor de ondergrondse rave zijn te koop via de website van Fuse. Er kunnen volgens het kabinet van minister Smet zo'n 2.000 feestvierders binnen in de tunnel.

UNDERGROUND TUNNEL RAVE 19/1, 23.00 Hallepoorttunnel

In ons radioprogramma Downtown belden we even met Fuse.

Tunnels

Verschillende autotunnels zijn dringend aan renovatie toe. Het beveiligen van alle tunnels zou meer dan 500 miljoen euro kosten. Vraag is hoe het Brussels Gewest dat kan betalen en hoe de mobiliteit moet georganiseerd worden tijdens de sluiting. Experts pleiten voor een definitieve sluiting op lange termijn om de autodruk te verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?