Regering versmalt ook vierde tunnelmond Reyerscomplex

© Groupement Intercomités de quartier Reyers

De Brusselse regering heeft afgelopen donderdag beslist om de vier tunnels van het Reyerscomplex slechts één rijstrook breed te maken. In de tunnel van de E40 richting Montgomery wordt een rijvak geschrapt. Dat meldt de gemeente Schaarbeek, die samen met de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe een grote voorstander was van een beperking van de ruimte voor de auto.

De woordvoerder van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) bevestigt het nieuws aan BRUZZ. “Eén rijstrook komt overeen met de capaciteit die er nu is, in de tijdelijke opstelling. Op vraag van de wijkcomités in de buurt heeft de regering haar beslissing aangepast.”

Drie van de vier tunnelmonden van het Reyerscomplex zouden al versmald worden. “Op die manier komt er ruimte vrij op de Reyerslaan om een kwalitatieve openbare ruimte mogelijk te maken”, zei minister Smet begin dit jaar, toen hij de versmalling aankondigde. “Nu rijden fietsers op het voetpad, staan er auto’s op het voetpad, en moeten voetgangers slalommen tussen auto’s en fietsers.”

De vierde tunnelmond, die waar de E40 uitkomt op het Reyerscomplex om verder te gaan richting Montgomery, zou oorspronkelijk echter een tweebaansweg blijven. Maar zowel Leefmilieu Brussel, wijkcomités als de gemeenten Schaarbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe pleitten ervoor om ook die vierde tunnel te versmallen.

Het Gewest komt nu dus aan die vraag tegemoet. “Wij zijn zeer blij met die beslissing”, reageert Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) in een persbericht. “Dit is wat wij ook verdedigd hebben in de overlegcommissie.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?