Registratiecentrum voor Oekraïners verhuist van Heizel naar Brussel-Zuid

© ADD
| Archiefbeeld van het aanmeldcentrum voor Oekraïners in Paleis 8 aan de Heizel.

Vanaf maandag 24 oktober moeten Oekraïense vluchtelingen zich niet langer registreren op de Heizel, maar in het kantoorgebouw Eurostation aan het Brusselse Zuidstation. De huidige locatie is niet langer beschikbaar, klinkt het vrijdag bij de Regie der Gebouwen.

Sinds de start van de oorlog hebben al duizenden Oekraïners bescherming aangevraagd in ons land. Ze kunnen daarvoor terecht in een Brussels registratiecentrum. Dat was aanvankelijk aan de Waterloolaan in Brussel, maar omdat de infrastructuur niet voldeed, huurde de Regie der Gebouwen sinds maart 2022 Paleis 8 op de Heizel.

Vanaf dinsdag 25 oktober is de ruimte op de Heizel echter niet meer beschikbaar, waardoor er dus opnieuw op zoek moest worden gegaan naar een nieuwe locatie. De keuze viel uiteindelijk op het kantoorgebouw Eurostation tegenover het station Brussel-Zuid, dat voldoet qua capaciteit, onmiddellijke beschikbaarheid en bereikbaarheid.

Het nieuwe registratiecentrum wordt in samenwerking met het Rode Kruis vanaf maandag 24 oktober in gebruik genomen en bevindt zich op de zesde verdieping van het gebouw. Het centrum zal in eerste instantie tot april 2023 gebruikt worden, met mogelijkheid tot verlenging.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?