Vooral jongvolwassenen vragen om hun vrijheid terug te krijgen.

Restauranthouders protesteren zaterdag tegen coronamaatregelen

28/04/2021

Een aantal restauranthouders sluit zich komend weekend aan bij de fietsmanifestanten van 'Cycle for Freedom'. Dit keer verzamelen ze niet in het Ter Kamerenbos, maar wel in het Jubelpark.

De fietsers, rollerschaatsers en skaters van 'Cycle for Freedom' laten het Ter Kamerenbos komende zaterdag links liggen. De manifestanten willen namelijk elke associatie met het illegale festival 'La Boum 2' vermijden. Dit keer start het fietsprotest in het Jubelpark om 14 uur. Welke route er wordt afgelegd, is nog niet bekend. Daarover wordt nog overlegd met de verschillende gemeenten.

De fietsers krijgen zaterdag alvast het gezelschap van een aantal restauranthouders die lid zijn van het collectief 'Resto Bar BXL'. "Iedereen die onrechtmatig getroffen is door de coronacrisis, roepen we op mee te doen. Het recht op werk wordt ons ontnomen", klinkt het. "Plaatsen van vermaak en sociaal contact moeten opnieuw open kunnen. Er is nooit nauwkeurig aangetoond wat de epidemiologische impact van deze plekken is."

Hoeveel mensen er zullen deelnemen, is niet duidelijk. Er wordt overlegd met politiediensten en lokale besturen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni