Rivierenwijk in Ganshoren verzet zich tegen synthetisch veld

© Ganshoren Sport
| Er ligt vlakbij ook nog een terrein naast sporthal R. Beauthier.

De nakende aanleg van een synthetisch voetbalveld in de Rivierenwijk in Ganshoren zet kwaad bloed bij buurtbewoners. Zij hadden bezwaar ingediend tegen de nieuwe infrastructuur, maar naar hun grieven werd niet geluisterd. "Het is pure verspilling van belastinggeld."

In de Joseph Peereboomlaan plant de gemeente binnenkort een voetbalgrasveld te vervangen door een synthetisch sportterrein. De stedenbouwkundige vergunning en de gewestelijke subsidies zijn al binnen. Volgende week vindt er een infoavond plaats voor de buurtbewoners.

Die kantten zich de voorbije maanden tegen de heraanleg van het voetbalveld. Zo'n 400 mensen tekenden een petitie en er werd ook een bezwaarschrift ingediend bij de stedenbouwkundige dienst. Dat haalde niets uit. "We kregen zelfs geen antwoord op onze grieven", zegt een buurtbewoner aan BRUZZ.

Geen drainage

De Ganshorenaar vreest voor het groene karakter van de wijk. "Heel veel kinderen spelen daar nu, maar het kunstmatig veld zal een omheining krijgen. De gemeente zegt dat er grote vraag naar is, maar 300 meter verderop is al zo'n veld aangelegd in het Albertpark. Daar zie ik weinig voetballende jongeren. Dus wat is uiteindelijk het nut?"

Het nieuwe veld zal in een moerasgebied aangelegd worden, maar er is geen drainage voorzien. Er wordt een subsidie van 125.000 euro toegekend, maar dat noemen buurtbewoners "pure verspilling van belastinggeld". Ze vrezen ook voor afval-, geluid- en parkeeroverlast.

Intussen zijn er al voorbereidende werken op het terrein gestart. Zo worden struiken weggehaald in voorbereiding op de heraanleg van het veld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?