Rookontwikkeling in ziekenhuis Saint-Luc

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

De brandweer rukte donderdagvoormiddag uit na een melding van het universitaire ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe. "Aangezien het om een hospitaal gaat, besloten we om voldoende mankracht te sturen." Het incident beperkte zich tot rookontwikkeling en was snel onder controle.

Een elektriciteitskabel, die ingesloten zit in een technische koker, is beginnen smeulen. Waardoor er zich rook ontwikkelde op de verdiepingen -1 en -2 van Saint-Luc. De brandweer was snel ter plaatse, en schakelde genoeg mankracht in. "Aangezien het om een ziekenhuis gaat nemen we liever geen risico's", zegt de woordvoerder voor brandweer Brussel, Walter Derieuw.

Van brand was er echter geen sprake, de rook was snel onder controle. "Op de -1 werden tijdelijk een aantal lokalen ontruimd waar consultaties plaatsvonden", bevestigt communicatieverantwoordelijke voor het ziekenhuis Sylvain Bayet aan BRUZZ. Niemand raakte bevangen door de rook, aan de patiëten werd wel gevraagd om de ruimtes tijdelijk te verlaten. Zodat de brandweer zijn werk kon doen. Intussen zijn de consulatieruimtes opnieuw open voor gebruik. Evacueren was niet aan de orde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?