Villa Dewin

Ruim 2.500 handtekeningen voor behoud tuin Villa Dewin

Barbara Sauer
© BRUZZ
23/11/2016

Het wijkcomité Quartier Meunier in Vorst voelt zich gesterkt door de vele handtekeningen die het op drie weken tijd heeft weten te verzamelen: 2.671 handtekeningen om precies te zijn. Het comité hoopt daarmee zijn eis kracht bij te zetten om de bouw van een appartementsblok te verhinderen.

Dinsdag gingen enkele bezorgde buurtbewoners van het wijkcomité aankloppen bij het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort om hun grieven op tafel te leggen. Ze hopen dat de mooie bomen in de tuin, die midden in een straat in Vorst staan, geen plaats hoeven te ruimen voor een appartementsblok van zes verdiepingen met vijftig flats en tachtig parkeerplaatsen. Dat gebouw zou komen in het niet-beschermde deel van de tuin.

De petitie loopt nog tot volgende dinsdag en het wijkcomité zal die op dezelfde dag overhandigen aan de plaatselijke autoriteiten. Eerder haalden de buurtbewoners hun slag thuis toen de Brusselse regering besliste om een deel van de tuin definitief te beschermen. Nu hopen ze de hele tuin te vrijwaren en zo de plaatselijke groene long te behouden. Ze vrezen ook verkeersdruk als de plannen doorgaan.

Villa Dewin, ook wel het herenhuis Dankaert genoemd naar de familie die de villa decennialang in haar bezit had, is een art-decoparel aan de Meyerbeerstraat met een prachtige rozentuin. Sinds de verkoop aan een vastgoedmakelaar twee jaar geleden ligt die er verwaarloosd bij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni