Villa Dewin

Villa-Dewin te koop voor bijna 2 miljoen euro

Danny Vileyn
© Brussel Deze Week
15/09/2015

De bekende villa-Dewin in de Vorstse Meyerbeerstraat staat te koop, voor een 'luttele' 1,8 miljoen euro. De villa ontworpen door architect J.B. Dewin verwierf bekendheid nadat de buurt eind vorig jaar een petitie op het getouw zette voor de bescherming.

De petitie kreeg meer dan 2.000 handtekeningen. De buurt haalde haar slag thuis, de villa is inmiddels beschermd.

Grote verrassing vorige week evenwel als het wijkcomité Meunier op de vastgoedsite immoweb.be merkt dat villa-Dewin te koop staat voor de ronde som van 1.800.000 euro. De villa met rozentuin is een pareltje van art deco.

De familie Dankaert verkocht vorig jaar de villa en twee andere huizen in de Meyerbeerstraat. De familie wou het huis aan de linkerkant platgooien en er appartementen bouwen. Dat leidde tot zwaar protest.

Een privépersoon kocht het huis en de plannen lijken van de baan. De buurt was gealarmeerd en toen de villa en het pand ernaast aan de rechterkant door een promotor gekocht werden, mobiliseerde het wijkcomité massaal.

De Brusselse regering startte de procedure om de villa en de helft van de tuin te beschermen.

Einde van de onrust? Toch niet, het wijkcomité maakt zich zorgen over het appartementsblok dat de promotor wil neerpoten in het niet-beschermde deel van de tuin. Er zouden een vijftigtal appartementen komen en 80 garages. Hiervoor moeten een massa oude bomen wijken. Het wijkcomité, dat dinsdagavond de gemeenteraad interpelleert, vreest ook de verkeersdruk op de woonstraten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni