Ruim 700 mensen luisteren naar Driekoningenmis in Brussels dialect

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020

In de Sint-Pieterskerk in Jette hebben zondagvoormiddag ruim 700 mensen de misviering in het Brussels dialect bijgewoond. En dat is opnieuw weer wat meer dan vorig jaar. Met de teller op 16 edities is het spektakel ondertussen ook een vaste traditie geworden op de eerste zondag van het nieuwe jaar.

In zijn homilie verwees pastoor Dirk Vannetelbosch ditmaal naar de binnenlandse politiek en de aanslepende regeringsvorming. De drie koningen of drie wijzen zouden de perfecte informateurs geweest zijn om een nieuw elan te geven aan de maatschappij, klonk het.

De priester deed ook een oproep om de minderbedeelden in Jette te ondersteunen, en om winterschoenen, winterjassen en jeansbroeken voor heren te collecteren in de kerk. De opbrengst van de omhaling gaat zoals elk jaar naar de vzw 'Een Hart voor Elkaar', een vereniging die zich inzet voor daklozen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?