Ruim een op tien chauffeurs onder invloed tijdens Europese Nacht Zonder Ongevallen

Tijdens 26ste editie van de Europese Nacht Zonder Ongevallen (ENZO) is 88 procent van de bestuurders onder de wettelijke alcohollimiet van 0,5 promille gebleven. Bij de vrouwen was dit ruim 92 procent. De controles werden aan vier Brusselse en Vlaamse discotheken uitgevoerd door Responsible Young Drivers.

De deelnemende discotheken in Brussel en Vlaanderen waren Madame Moustache (Brussel), Carré (Willebroek), Kokorico (Lievegem), en Versuz (Hasselt). Bestuurders die deelnamen aan de actie gingen aan de ingang het engagement aan om die avond geen alcohol te drinken. Bij het vertrek konden ze een alcoholtest afleggen en zo aan hun medepassagiers bewijzen dat ze hun belofte hadden gehouden.

"Als organisatie zijn wij erg blij met deze resultaten," klinkt het bij Johan Chiers van Responsible Young Drivers Vlaanderen vzw. "Dit toont nogmaals aan dat de Belgische jeugd kiest tussen rijden en drinken en vooraf al een oplossing gekozen heeft om veilig thuis te komen. Proficiat aan de bestuurders die een extra inspanning hebben gedaan om nuchter te blijven. Ook dank aan de vrijwilligers die zich in Vlaanderen hebben ingezet voor een Europese Nacht Zonder Ongevallen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?