portret

Safae, Melek, Maroua en Soukaina: 'Naar de jongens kijken'

Safae (18), Melek (18), Maroua (19) en Soukaina (22) wonen aan Anneessens.© Ivan Put

Safae (18), Melek (18), Maroua (19) en Soukaina (22) kunnen zich niet meer herinneren ooit nog auto’s op de Anspachlaan gezien te hebben. De voetgangerszone was er in hun ogen altijd al, en dat is prima.

“We wonen vlakbij, aan Anneessens, en onze school is ook niet ver, dus we zijn een beetje verplicht om hier langs te komen,” zegt Safae.

“Maar het is fijn om hier te zijn, we kunnen hier vrij en onbezorgd rondlopen. Je ziet iedereen hier: jong en oud, mensen van alle culturen.”

Melek: “Zeker ’s middags komen we hier, dan zijn er ook veel andere jongeren. Dan gaan we in een van de fastfoodzaken eten.”

Elke dag? “Nee dat niet, we letten ook op onze lijn.” (Algemeen gelach)

Of ze iets zouden willen veranderen aan de voetgangerszone? Dat wel. Safae, die naar de Beurs in de steigers achter haar wijst: “Er zijn ook veel te veel werken aan de gang, en die duren veel te lang.” (Algemene instemming) Maroua: “Ook de werken aan Lemonnier duren eindeloos. Dat is énervant.”

“En de steps zijn gevaarlijk,” zegt Safae. Wat dan met de step waarop Maroua snelwandelt? “Ik zeg het haar voortdurend, dat die steps gevaarlijk zijn.”

“Het is eigenlijk mijn step,” zegt Melek. “Maar je moet er voorzichtig mee zijn. Als het druk is, dan houden we hem aan de hand en wandel ik gewoon. De politie geeft nu ook boetes, dat is goed.”

“Ik vind het zelf wel jammer eigenlijk dat hier alleen maar cafés en restaurants zijn, en geen andere winkels.” Maroua: “En geen parken, of sportvelden.” Melek: “Daar wil ze naartoe om jongens te kijken.” (Gelach)

Safae (18), Melek (18), Maroua (19) en Soukaina (22) wonen aan Anneessens
© Ivan Put
| vlnr: Maroua, Melek, Safae en Soukaina. “Het is eigenlijk mijn step,” zegt Melek. “Maar je moet er voorzichtig mee zijn. Als het druk is, dan houden we hem aan de hand en wandel ik gewoon. De politie geeft nu ook boetes, dat is goed.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
Vooraan op BRUZZ

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?